Gazpacho - chłodnik z zielonych winogron
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
450 g zielonych winogron
2 ogórki
1 zielona papryka
1/2 cebuli
2 łyżeczki posiekanych świeżych liści kolendry
1 łyżeczka stołowa białego octu winnego
3 łyżki stołowe świeżego soku z limonki
1/4 łyżeczki mielonego imbiru
1/4 łyżeczki białego pieprzu
1/4 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Wkładamy winogrona (bez pestek), pokrojone w kostkę ogórki bez skórki i pestek, pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę do robota kuchennego (można zastosować mikser) i rozdrabniamy. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do konsystencji płynu. Doprawiamy do smaku. Schładzamy przez kilka godzin przed podaniem.
Twoje zapiski: