puszka.pl - pysznie!

Pieczarki z faszem chlebowo-ziołowym

Doskonałe danie na każde okazje.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

12 dużych pieczarek
1 cebula (drobno pokrojona)
1/2 filiżanki natki (posiekanej)
2 łyżki masła
1/3 filiżanki drobno pokruszonego chleba (najlepiej razowy, pełnoziarnisty, graham)
1 łyżeczka soku z cytryny
1/4 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki bazylii
1/4 łyżeczki kolendry

Przygotowanie:

Grzyby umyć. Kapelusze oddzielić i usmażyć na maśle (1 łyżka).

Ogonki posiekać i udusić na maśle (1 łyżka) z cebulą i pietruszką. Dodać chleb, sok z cytryny i zioła. Dobrze wymieszać. Farsz włożyć do kapeluszy grzybów, posypać wiórkami masła. Piec w piekarniku do 20 minut. Smacznego!
Nadesłał(a) kathrine8, dnia: Jul 29, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: