puszka.pl - pysznie!

Lasagne z tofu, cukinią i sosem pomidorowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

8-10 płatów lasagne
3 cukinie
1 tofu naturalne
czosnek (kilka ząbków)
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

puszka pomidorów krojonych lub gotowy przecier pomidorowy
cebula

Przygotowanie:

Z podsmażonej cebulki, puszki pomidorów i przypraw przygotować na patelni sos pomidorowy.

Osobno na patelni podprażyć drobno pokrojony czosnek, dodać do tego cukinię pokrojoną w plastry i rozduszone widelcem tofu. Kiedy cukinia trochę zmięknie, wyłączyć, dodać sól, pieprz i gałkę.

Na dno formy do zapiekania wylać trochę sosu, układać warstwami cukinię z tofu i płatami lasagne, całość zalać resztą sosu. Zapiekać w piekarniku bez przykrycia około 60 minut.
Nadesłał(a) kordonia, dnia: Jul 2, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: