puszka.pl - pysznie!

Spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

10 różyczek brokuła
1/2 pęczka pietruszki
2 łyżki oleju (np. z pestek winogron) i/lub połówka awokado
1/2 kostki wędzonego tofu
porcja razowego spaghetti dla 2 osób
sól

Przygotowanie:

Brokuły pokroić, obgotować krótko w osolonej wodzie. Pietruszkę posiekać, zmiksować z brokułami, olejem i awokado na krem.

Ugotować spaghetti, zmieszać z masą brokułową, posypać tartym wędzonym tofu i zajadać ze smakiem :)
Nadesłał(a) Lily, dnia: May 20, 2010
Źródło/autor przepisu: mój blog / http://zielonastrona.blogspot.com/2010/03/co-jedza-wegetarianie-czesc-7.html

Twoje zapiski: