puszka.pl - pysznie!

Pyszna pasta z tofu duszonego z cebulą i pomidorkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cebula
łyżeczka oliwy do smażenia
100 g osączonego tofu naturalnego
nieduży pomidor
pół łyżeczki sproszkowanej łagodnej papryki

Przygotowanie:

Obierz cebulę, posiekaj. Wrzuć na rozgrzaną oliwę, dodaj pokruszone tofu, podsmaż przez 5 minut.

Pomidora umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój w grubą kostkę. Dorzuć na patelnię. Wsyp paprykę i duś całość kolejne 5 min. Gdy wystygnie, zmiksuj.
Nadesłał(a) ~Zara, dnia: 2010-05-23 13:53:48.606
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia malucha" - dodatek do miesięcznika "Dziecko"

Twoje zapiski: