puszka.pl - pysznie!

Sałatka owocowa z sosem z tofu


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

Składniki: 150 g rozgniecionego tofu • 1/2 kg dowolnych owoców: banan, jabłko, gruszka, truskawki, arbuz (większe pocięte w cienkie plasterki, truskawki tylko na połówki) • 1 łyżka miodu • 5 łyżek opłukanych i namoczonych rodzynek • 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich lub laskowych.

Sos do polania: 150g tofu • 1 łyżka miodu lub cukru • odrobina soli • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina aromatu waniliowego (dowolnie)

Przygotowanie:

Składniki dobrze wymieszać i polać dokładnie zmiksowanym sosem. Udekorować rodzynkami i orzechami. Podawać schłodzone.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)

Twoje zapiski: