puszka.pl - pysznie!

Sos pomidorowy z cukinią i czosnkiem

Takie sosidło możemy jeść z makaronem, chlebem lub z czym tylko nam będzie wygodnie :-)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

4 średniej wielkości pomidory
cukinia
cebula
2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz
mieszanka przypraw (masala)

Przygotowanie:

Myjemy i kroimy w pół-księżyce cukinię oraz cebulę, obieramy ze skórki pomidory oraz miażdżymy dwa ząbki czosnku. Na patelnię wrzucamy cebulę i cukinię, smażymy aż warzywa zrobią się mięciutkie.

Następnie przerzucamy wszystko do rondelka i dodajemy pomidory, dusimy wszystko aż pomidory zupełnie puszczą. Przyprawiamy do smaku jak kto lubi :)
Nadesłał(a) samiris, dnia: 2010-05-03 23:21:26.19
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: