puszka.pl - pysznie!

Jajko z farszem pieczarkowo-cebulowym


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

1 jajko
3 pieczarki
1/2 cebuli
natka pietruszki
1 łyżeczka chudej śmietany
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Jajko ugotować na twardo.
2. Do wrzątku wrzucić pieczarki, gotować 2 minuty, odcedzić, drobno pokroić.
3. Cebulę posiekać, przysmażyć na mocno rozgrzanej patelni teflonowej (bez tłuszczu).
4. Jajko przekroić na pół, wyjąć żółtko.
5. Żółtko rozetrzeć i połączyć z pieczarkami, natką, śmietaną, cebulą i przyprawami.
6. Farszem wypełnić połówki jajka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-06-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000

Twoje zapiski: