puszka.pl - pysznie!

Pasta z płatków owsianych, marchwi i selera


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

płatki owsiane błyskawiczne
cebula
marchew
seler
oliwa do smażenia
sos sojowy
sól
pieprz
kurkuma lub curry
papryka sproszkowana
1-2 ząbki czosnku (wg uznania)
pietruszka suszona lub świeża

Przygotowanie:

Siekamy cebulkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Na tarce ścieramy marchew i seler, dodajemy do cebulki, chwilę wszystko podsmażamy. Solimy, dodajemy płatki owsiane, dolewamy wody, dusimy na wolnym ogniu do czasu, kiedy płatki będą miękkie i odparuje woda. Przyprawiamy.
Nadesłał(a) izus, dnia: Mar 29, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: