pół kostki tofu marynowanego
1/4 czerwonej papryki
pół kalarepy
5 krążków pora (1 cm)
cebulka dymka
ząbek czosnku
garść orzechów nerkowca
sproszkowane chili
pieprz
Przygotowanie:
Tofu kroimy w kostkę, paprykę w paski, kalarepkę najpierw wzdłuż na kilka części, a później w plasterki. Siekamy cebulę i czosnek.
W woku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek oraz dymkę i smażymy 1-2 minuty. Dodajemy pokrojonego pora, paprykę i orzechy, smażymy przez 2 minuty. Zalewamy odrobiną wody i czekamy, aż odparuje. Następnie dodajemy kalarepę oraz tofu, przyprawiamy. Smażymy 3 minuty.
Jemy razem z bułeczką.
Nadesłał(a) Ebriel,
dnia: 2010-03-20 14:40:19.651
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.