puszka.pl - pysznie!

Spagetti z pikantnym sosem pomidorowym i kaparami

Włoskie danie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

170 g makaronu spaghetti
sól

ząbek czosnku
1/2 łyżeczki chili
4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
170 g pomidorów
łyżka kaparów
czarny pieprz

Przygotowanie:

Podsmaż na oliwie czosnek i chili, aż się lekko zarumienią. Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Dodaj razem z kaparami do czosnku, podsmaż przez 5 minut. Dopraw do smaku pieprzem i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.

Ugotuj makaron al dente. Ułóż na talerzu, polej sosem.
Nadesłał(a) Ebriel, dnia: 2010-03-20 14:30:16.763
Źródło/autor przepisu: Kuchnia Włoska

Twoje zapiski: