Cieciorka z kuskusem, marchewką, kiełkami i jajkiem
Bardzo sycące.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
dla 1 osoby
pół szklanki suchej cieciorki
pół dużej marchewki
garść kiełków fasoli mung
jajko
garść kaszy kuskus
120 ml bulionu warzywnego
Przygotowanie:
Cieciorkę namoczyć na noc, rano gotować przez godzinę na średnim ogniu.
Marchewkę pokroić w krążki i razem z kiełkami ugotować na parze. Jajko ugotować na twardo. Kaszę zalać bulionem warzywnym i zostawić na 20 minut pod przykryciem.
Wsypać do miski kolejno: cieciorkę, kuskus, marchewkę, kiełki i pokrojone w ćwiartki jajko.
Wskazówki i uwagi:
Wszystkie składniki można dobrać według własnego gustu. :D
Nadesłał(a) Ebriel,
dnia: 2010-03-20 16:50:47.131
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.