puszka.pl - pysznie!

Enchilada ze szpinakiem i sosem pieczarkowo-pomidorowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

3 placki tortilli
ew. ser żółty

farsz szpinakowy:
pół paczki szpinaku
cebula
czosnek
olej do smażenia
gałka muszkatołowa
chili
sól

sos pieczarkowo-pomidorowy:
szklanka pokrojonych pieczarek
puszka pomidorów
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulkę z czosnkiem zasmażamy na patelni. Dodajemy szpinak, smażymy chwilkę, doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, papryką chili oraz solą, po czym napełniamy farszem placki.

Na patelni ponownie rozgrzewamy olej i smażymy na nim pieczarki. Gdy lekko się zrumienią, dodajemy do nich jedną puszkę pomidorów i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Powstałym sosem polewamy enchiladę. Wierzch można posypać serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na 20-30 minut. Smacznego:)
Nadesłał(a) agapotrykus, dnia: Mar 12, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: