farsz szpinakowy: pół paczki szpinaku
cebula
czosnek
olej do smażenia
gałka muszkatołowa
chili
sól
sos pieczarkowo-pomidorowy: szklanka pokrojonych pieczarek
puszka pomidorów
sól
pieprz
Przygotowanie:
Cebulkę z czosnkiem zasmażamy na patelni. Dodajemy szpinak, smażymy chwilkę, doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, papryką chili oraz solą, po czym napełniamy farszem placki.
Na patelni ponownie rozgrzewamy olej i smażymy na nim pieczarki. Gdy lekko się zrumienią, dodajemy do nich jedną puszkę pomidorów i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Powstałym sosem polewamy enchiladę. Wierzch można posypać serem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na 20-30 minut. Smacznego:)
Nadesłał(a) agapotrykus,
dnia: 2010-03-12 12:03:38.475
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.