puszka.pl - pysznie!

Klopsiki szpinakowo-twarogowe w sosie serowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób / 6 klopsików

100 g odtłuszczonego twarogu
0,5 tafli szpinaku (pół paczki mrożonego, mielonego szpinaku)
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
2 łyżki zarodków pszennych
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka bazylii (co kto lubi)
szczypta soli

sos:
1 łyżka mleka 0%
2 plasterki sera odtłuszczonego Hochland

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy razem i formujemy klopsiki. Wrzucamy do gotującej się wody, gotujemy na małym ogniu 2-3 minuty.

Mleko z serem podgrzewamy do rozpuszczenia i polewamy klopsiki.
Nadesłał(a) Jantra, dnia: 2010-03-07 15:29:05.299
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: