puszka.pl - pysznie!

Kuskus z patelni, z soczewicą, cieciorką i selerem naciowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

szklanka kuskusu
pół szklanki soczewicy
pół szklanki cieciorki
kotlety sojowe do namaczania
ser żółty (opcjonalnie)
seler naciowy
sól
inne przyprawy

Przygotowanie:

Przygotować kuskus, ugotować cieciorkę i soczewicę, namoczyć i pokroić kotlety sojowe, posiekać seler naciowy, nie za dużo, żeby potrawa nie była gorzka, pokroić ser w plasterki.

Wymieszać wszystko razem i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Pod koniec smażenia można dodać ser, bardzo dobrze spaja całą mieszankę. Przyprawić.
Nadesłał(a) mala_mi, dnia: Mar 6, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: