Kotlety sojowe w sosie pomidorowym z ananasem i kukurydzą
Szybka i sycąca potrawa.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
kotlety sojowe do namaczania
sos pomidorowy
kukurydza
ananas
sól
ulubione przyprawy, np. przyprawa do kurczaka
Przygotowanie:
Kotlety sojowe zalej wrzątkiem, po nasiąknięciu odsącz. Włóż do garnka, polej troszkę oliwą, żeby się nie przypaliło, dodaj sosu pomidorowego, kukurydzy i pokrojonego ananasa. Gotuj na małym ogniu, aż wszystko się złączy i będzie ciepłe. Przypraw.
Wskazówki i uwagi:
Nie pisałam ilości, bo to w zależności od ilości kotletów, to chyba sobie poradzicie ;)
Nadesłał(a) maryyja,
dnia: 2010-03-05 21:03:25.069
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.