pół szklanki słonecznika (pestki)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
2 ząbki czosnku
2 cebule
sól
przyprawy do smaku
Przygotowanie:
Słonecznik zmielić w młynku czy blenderze. Jarzyny zetrzeć na tarce. Pora, cebulę i czosnek posiekać.
Cebulę i pora zrumienić na patelni, dodać jarzyny, chwilę podsmażyć, a następnie dodać trochę wody, aby poddusić pod przykryciem. Na koniec dodać przyprawy i dosypać słonecznik.
Konsystencja ma być gęstawa. Dobrze wymieszać i przełożyć do
foremki czy naczynia żaroodpornego.
Piec ok 20 min w temp. 160*C. Smacznego!
Nadesłał(a) Luca,
dnia: 2010-02-18 11:06:59.077
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.