puszka.pl - pysznie!

Zielona surówka z kapusty pekińskiej z musztardowym winegretem

Bardzo ładna, cała zieloniutka :) i bardzo chrupiąca.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

0,5 dużej kapusty pekińskiej lub 1 cała mała
średni ogórek
pęczek szczypiorku

sos winegret:
oliwa
sok z cytryny albo ocet (najlepiej balsamiczny)
dwie łyżki (porządne) średnio ostrej musztardy, np. sarepskiej
1-2 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kapustę drobno poszatkować. Ogórka obrać i pokroić w ćwierć-plasterki. Szczypiorek drobno posiekać.

Przygotować sos: wymieszać oliwę, ocet, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki się połączą. Warzywa i szczypiorek wrzucić do miski, zalać sosem i przemieszać.
Nadesłał(a) mammalin, dnia: 2010-02-10 21:44:45.682
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: