Fajne danie obiadowe. Ja podaję z kaszą jaglaną. Można ją zastąpić kuskusem, kaszą jęczmienną, gryczaną itp., ale ja najbardziej lubię właśnie tą wersję.
włoszczyzna
sól
pieprz ziołowy
kurkuma
czosnek (świeży albo granulowany)
odrobina oliwy do smażenia
Przygotowanie:
Włoszczyznę obrać. Pora pokroić na półplasterki, marchewkę, pietruszkę i selera w słupki. Pora podsmażyć na oliwie, a kiedy będzie już miękki, dodać pozostałe warzywa i smażyć około 3-4 minut.
Dolać pół szklanki gorącej wody, sól, pieprz, czosnek (jeśli świeży, to posiekany) i kurkumę (wedle upodobania, ja dodaję łyżeczkę do herbaty). Dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Nadesłał(a) mammalin,
dnia: 2010-02-09 20:37:04.848
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.