puszka.pl - pysznie!

Porowo-marchewkowo-sezamowy farsz do naleśników

Ania D. : "U mojego męża ten farsz dostał 10 na 10."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 duży por
2 średnie marchewki
1/3 szklanki nieoczyszczonego sezamu
4 duże ząbki czosnku
sól
olej do smażenia

Przygotowanie:

Rozgrzać na patelni lub woku nieco oleju, wrzucić pokrojonego pora i startą marchew, mieszać trzymając na ogniu ok. 1-2 minut. Dodać wyciśnięty czosnek, trzymać na ogniu jeszcze ok. 1 minuty. Dodać kilka łyżek wrzątku i dusić pod przykryciem do miękkości. Wrzucić zmielony sezam, trzymać na ogniu jeszcze chwilę mieszając. Doprawić solą.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: Jan 29, 2010
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.

Twoje zapiski: