Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, następnie posiekać z masłem, dodać żółtka, szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na ok. godzinę.
Ser przepuścić 2-krotnie przez maszynkę. Ser, masło, jajko, budyń i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę i wymieszać z masą serową.
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać porcjami cukier puder i mąkę ziemniaczaną, ciągle ubijając.
2/3 schłodzonego ciasta rozwałkować, ułożyć na prostokątnej blaszce, brzegi lekko wyciągnąć w górę. Na ciasto wyłożyć ser z brzoskwiniami, na ser - sztywną pianę. Pianę posypać resztą schłodzonego ciasta, startą na tarce o dużych oczkach.
Piec w temp. 200 st. C, ok. 40 min. Po schłodzeniu pokroić na kwadraty.