200 ml mleka kokosowego
40g razowych płatków ryżowych (kupuję w ekosklepie)
odrobina soli do smaku
czubata łyżeczka mielonego lnu
Przygotowanie:
Płatki przerzucamy do garnka i zalewamy do poziomu płatków wodą. Gotujemy dotąd, aż płatki nie wchłoną całej wody. Dodajemy mleka kokosowego i dokładnie mieszamy. Gotujemy razem jeszcze 2 minuty, solimy do smaku i wsypujemy mielony len. Znów mieszamy, przekładamy do miseczki i jemy :)
Wskazówki i uwagi:
Do potrawy można dodać rodzynki, daktyle, suszone morele, przeróżne orzechy lub, tak jak ja, wkroić banana. Danie jest baaardzo sycące, co jest jego kolejnym plusem :)
Nadesłał(a) Angienatela,
dnia: 2010-01-19 10:29:07.27
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.