puszka.pl - pysznie!

Szybka pasta z awokado z cebulką i maggi


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 awokado
trochę soku z cytryny
przyprawa typu maggi lub ew. sos sojowy
pieprz
posiekana zielona cebulka lub zwykła biała b. drobno posiekana (objętościowo ok. 1 czubata łyżeczka)

Przygotowanie:

Awokado rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny, dodać cebulkę, przyprawić do smaku maggi i pieprzem.
Najlepsze z pieczywem.

Wskazówki i uwagi:

Magi można zastąpić sosem sojowym, chociaż wtedy trochę inaczej smakuje. Ja jednak wolę z maggi.
Z zieloną cebulką będzie łagodniejsze w smaku niż z białą.
Nadesłał(a) jo-, dnia: 2010-01-23 21:12:02.872
Źródło/autor przepisu: pomysł mojej mamy

Twoje zapiski: