puszka.pl - pysznie!

Tani obiad postkolonialny na podstawie ryżu i kukurydzy

Nazwany tak dlatego, że uczyłam się właśnie o postkolonializmie. Tani i mało wartościowy, czyli w sam raz dla studenta w czasie sesji.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

szklanka mleka sojowego
kukurydza z puszki (ile kto chce)
łyżka przecieru pomidorowego
ponad pół opakowania ryżu
sól
papryka chilli
kurkuma albo dowolne przyprawy
olej lub oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Podgrzewam szklankę mleka sojowego, do którego dodaję kukurydzę, przecier pomidorowy i przyprawy. Na patelnię wrzucam podgotowany ryż. Po jakimś czasie dodaję mleko z kukurydzą. Szybko i tanio.

Wskazówki i uwagi:

Kurkuma daje fajny żółty kolor. W przypływie czasu i pieniędzy można dodać pieczarki i pomidora.
Nadesłał(a) assasello987, dnia: 2010-01-15 16:30:45.445
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: