puszka.pl - pysznie!

Fasolka adzuki z warzywami

Do tego dania robię kotleciki z boczniaków :):)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 opakowanie fasolki adzuki (czerwonej)
ok. 20 dag pieczarek
2 cebule
1 papryka
oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz
sos sojowy

Przygotowanie:

Fasolkę moczyć przez całą noc, potem ją ugotować.

Podsmażyć pieczarki z cebulką i papryką, dodać fasolkę, wszystko razem jeszcze dusić przez jakiś czas. Dodać przyprawy i na końcu sos sojowy. Jeszcze chwilę podsmażyć żeby wyparował sosik i gotowe :) Mniam.
Nadesłał(a) path, dnia: 2010-01-11 20:29:55.604
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: