puszka.pl - pysznie!

Marchew z porem i imbirem (sos)

Ania D.: "Na wszystkich znajomych danie to robiło wrażenie, doskonałe jest też ze świeżym imbirem, dobrze rozgrzewa."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchew
por (powinno być go dużo, marchew lekko dominuje)
olej do smażenia
sól
imbir (w proszku lub świeży)

Przygotowanie:

Marchew starta na dużych oczkach, por pokrojony w średniej wielkości kwadraty. Dusimy pora na oleju (doskonały jest wok, ale nie musi być), po chwili dodajemy startą marchew, dusimy bez dodawania wody kilka minut, marchew lekko zmienia kolor. Dodajemy trochę wody, dusimy do pożądanej miękkości, doprawiamy solą i imbirem.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2010-01-11 10:17:08.046
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.

Twoje zapiski: