puszka.pl - pysznie!

Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym

Idealna sałatka na lato.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

200 g makaronu
sól
100 g fasolki szparagowej
2 pomidory
groszek konserwowy
szczypiorek

sos:
sok pomidorowy
natka pietruszki
kolendra
ocet balsamiczny
mielony kminek

Przygotowanie:

Mieszamy ugotowany makaron i fasolkę szparagową, pokrojone pomidory, groszek konserwowy, szczypiorek.

Przygotowujemy sos łącząc sok pomidorowy, natkę pietruszki, kolendrę, ocet balsamiczny i zmielony kminek. Polewamy sosem sałatkę, można jeść od razu, dobrze smakuje schłodzona.
Nadesłał(a) rybania, dnia: Jan 4, 2010
Źródło/autor przepisu: ja i Karol

Twoje zapiski: