puszka.pl - pysznie!

Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą)

Wyśmienity dodatek do kanapek. Robi furorę nawet wśród niewegetarian, choć pomysł jedzenia chleba z kukurydzą wydaje się niektórym z początku dziwny.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

100 g żółtego sera
pół puszki odsączonej kukurydzy
1 duży ząbek czosnku
trochę majonezu

Przygotowanie:

Ser ścieramy, mieszamy ze startym drobno czosnkiem i ziarnami kukurydzy. Dodajemy majonezu na oko, tak aby się kleiło. Nie potrzeba już tego niczym przyprawiać. Pasta jest gotowa do spożycia.

Wskazówki i uwagi:

Tuż po przygotowaniu ziarna kukurydzy nie przylegają zbyt mocno do sera i pasta się rozpada. Problem rozwiązuje się po tym jak pasta spędza jakiś czas w lodówce - tworzy już wtedy zwartą masę.

Przechowywać w zamkniętym szczelnie opakowaniu aby nie wysychała.
Nadesłał(a) Vanja86, dnia: 2009-12-30 18:02:09.651
Źródło/autor przepisu: Przepis rodzinny

Twoje zapiski: