puszka.pl - pysznie!

Warzywa (ziemniaki, marchew, papryka) w sosie curry-kokos

Pyszne z ryżem, na ostro lub mniej ostro, w zależności od ilości chili.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 dużych ziemniaków
5 marchewek
2 papryki
puszka pieczarek

mała puszka (lub kartonik) mleka kokosowego
3 łyżeczki curry
sól
pieprz
chili (jeżeli ktoś lubi na ostro)
mleko sojowe (jeżeli sos ma być bardziej wodnisty)

Przygotowanie:

Warzywa pokroić w kostkę, poddusić aż staną się chrupiące. Dodać mleko kokosowe i przyprawy, dusić jeszcze około 10 minut. Serwować z ryżem na ciepło.
Nadesłał(a) bronia, dnia: Dec 11, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: