puszka.pl - pysznie!

Banany w miodzie

Pyszne i łatwe w przygotowaniu (najlepsze na ciepło).


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki: dla 2 osób

4 banany
2 łyżki miodu
ew. wiórki kokosowe, cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Na patelnię wlać 2 łyżki miodu i poczekać aż się rozgrzeje. Banany pokroić wzdłuż tak, aby były równe, i wrzucić na patelnię. Poczekać aż się zarumienią:) Po przyrządzeniu można posypać je wiórkami kokosowymi, cukrem pudrem (ale mało, bo będą za słodkie).

Wskazówki i uwagi:

Trzeba szybko jeść, bo zimne są obślizgłe i niesmaczne.
Nadesłał(a) wegetarianka, dnia: Dec 8, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: