puszka.pl - pysznie!

Sos holenderski w wersji vegan

Podawać z brokułami lub szparagami.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

bulion warzywny 2/3 szklanki
mleko sojowe 1 szklanka
3 łyżki mąki
sok z połowy cytryny
3 łyżki masła (jeśli wegańskie) lub margaryny
sól
cukier
pieprz

Przygotowanie:

Bulion i część mleka wlać do garnuszka. Z pozostałym mlekiem rozmieszać mąkę. Rozpuścić tłuszcz, dodać resztę mleka, cytrynę i przyprawy do smaku. Podgrzewać na małym ogniu, ubijając trzepaczką, aż zgęstnieje. Mniam, smacznego.
Nadesłał(a) bronia, dnia: 2009-12-08 07:49:58.174
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: