1 bułka kajzerka
2 większe pieczarki
1 średni pomidor
2 większe plastry żółtego sera
1/3 pęczka szczypiorku
masło do smażenia
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, smażymy na sporej łyżce masła. Pomidora przecinamy na krzyż, polewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do pieczarek. Kajzerkę przekrawamy, wyjmujemy miękki środek, rozdrabniamy go palcami i dorzucamy do smażących się warzyw, aż się ładnie zrumieni i zagęści masę.
Ser kroimy w cienkie paski, a potem w poprzek. Szczypiorek drobniutko siekamy. Zdejmujemy patelkę z ognia, dodajemy ser i szczypiorek, mieszamy, doprawiamy do smaku. Bułeczki smarujemy w środku masłem. Do "miseczek" z kajzerki nakładamy po równo farsz i wkładamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika.
Przed podaniem można ozdobić natką lub listkami bazylii.
Nadesłał(a) Klementyna,
dnia: 2009-11-30 19:34:50.482
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.