puszka.pl - pysznie!

Lokro de papa - brazylijska zupa ziemniaczana z awokado


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki
wywar z warzyw
żółta i czerwona cebula
awokado
pomidory
olej do smażenia
sól
pieprz
ew. sproszkowane chili

Przygotowanie:

Część ziemniaków pokrojonych w kostkę zalać wywarem warzywnym. Dusić z cebulką (wcześniej zeszkloną na oleju) aż się rozpadną. Następnie dodać resztę ziemniaków, sól i pieprz.

Nalać na talerz, posypać czerwoną cebulą pokrojoną w piórka,
położyć paski awokado i posypać pokrojonym w drobną kostkę pomidorem. Potrawę można wzbogacić szczyptą sproszkowanej chili.
Nadesłał(a) ~Patatos:), dnia: Nov 10, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: