1 puszka białej fasoli
1 puszka czerwonej fasoli
1/2 paczki suszek sojowych (kotletów)
sos sojowy lub inne przyprawy do namoczenia kotletów
1 średnia cebula
1 szklanka bulionu warzywnego
1-2 łyżki przecieru pomidorowego
oliwa do smażenia
liść laurowy
sól
pieprz
majeranek
Przygotowanie:
Suszki sojowe przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po przestudzeniu pokroić w kostkę.
Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na oliwie w garnku. W międzyczasie odcedzić fasolkę z zalewy i przepłukać ją. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone kotlety sojowe. Przesmażyć razem przez kilka minut. Dodać fasolkę. Wymieszać, dodać pół szklanki bulionu warzywnego i łyżkę przecieru pomidorowego. Dokładnie wymieszać. Dodać liść laurowy i majeranek. Dusić do zredukowania się bulionu. Smacznego;)
Wskazówki i uwagi:
Jeżeli na koniec smak jest za mało pomidorowy, dodać resztę bulionu oraz przecieru i dusić aż bulion się zredukuje.
Nadesłał(a) Morth,
dnia: 2009-09-24 18:05:19.929
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.