puszka.pl - pysznie!

Pasztet z kaszy gryczanej i fasoli adzuki

Puszczyk: "Jedliśmy go na ciepło jako dodatek do obiadku zamiast kotlecików i na zimno kroiłam go w plasterki na chleb. Zależnie od fantazji."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka fasoli adzuki
szklanka kaszy gryczanej niepalonej
pół dużego pora
pół szklanki błyskawicznych płatków owsianych
majeranek
sól
suszona natka pietruszki (lub świeża)
olej do wysmarowania formy

Przygotowanie:

Ugotować szklankę fasoli adzuki (np. w szybkowarze), odcedzić, potem szklankę kaszy gryczanej niepalonej w dwóch szklankach wody do odparowania. Podsmażyć pół dużego pora.

Wymieszać, ubić tłuczkiem do ziemniaków. Dodać pół szklanki błyskawicznych płatków owsianych. Doprawić majerankiem, solą i suszoną natką pietruszki.

"Buch" do pieca na wysmarowaną olejem okrągłą tortownicę (fajnie się je takie pasztetowe ciasto). Piec ok. 15 minut w 180 st.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-10-17 23:08:03.213
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, puszczyk

Twoje zapiski: