puszka.pl - pysznie!

Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)

Ania D.:"Bigosik jest intensywny w smaku dzięki połączeniu w potrawie grzybów i ogórków kiszonych. Jest to danie, które nieodmiennie bardzo smakuje gościom. Można podawać je na obiad np. z ziemniakami lub po prostu z dobrym, razowym pieczywem."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

40 dag pieczarek
40 dag marchwi
40 dag ogórków kiszonych
40 dag cebuli
ew. sól
przecier pomidorowy
olej do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę pokroić, pozostałe składniki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, po chwili pieczarki, po 2-3 min. marchew, po kolejnych 2-3 min. ogórki. Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić solą i przecierem.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-09-12 16:29:31.291
Źródło/autor przepisu: http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1378, Ania D.

Twoje zapiski: