Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)
Ania D.:"Bigosik jest intensywny w smaku dzięki połączeniu w potrawie grzybów i ogórków kiszonych. Jest to danie, które nieodmiennie bardzo smakuje gościom. Można podawać je na obiad np. z ziemniakami lub po prostu z dobrym, razowym pieczywem."
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 4 osób
40 dag pieczarek
40 dag marchwi
40 dag ogórków kiszonych
40 dag cebuli
ew. sól
przecier pomidorowy
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę pokroić, pozostałe składniki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, po chwili pieczarki, po 2-3 min. marchew, po kolejnych 2-3 min. ogórki. Dusić pod przykryciem do miękkości, doprawić solą i przecierem.
Twoje zapiski: