puszka.pl - pysznie!

Marokańska sałatka ziemniaczana - z oliwkami i kaparami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

0,5 kg małych ziemniaków
2 łyżki czarnych oliwek
czerwona cebula
2 łyżki kaparów
oliwa z oliwek
ocet winny / jabłkowy
sól
pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w wodzie lub na parze, obieramy i kroimy w ćwiartki.

Do wystudzonych ziemniaków dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone oliwki, kapary, oliwę, ocet, szczyptę soli i pieprz. Wszystko mieszamy i odstawiamy na 1/2 godziny do lodówki. Smacznego.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: Sep 7, 2009
Źródło/autor przepisu: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/marokanska-salatka-ziemniaczana/

Twoje zapiski: