Vege tortilla (nadzienie z pomidorami i kotletami sojowymi)
Robiona u koleżanki, ciekawa alternatywa dla jedzenia kotletów sojowych z ketchupem:) Trochę inspiracji kuchnią meksykańską, ostre, ale bardzo smaczne!:) Dla odchudzających się - jedna tortilla to ok. 400 kcal.
Kotlety sojowe namoczyć w bulionie, posypać curry, pieprzem kajeńskim, bazylią i oregano. Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju, smażyć kotlety.
Sałatę porwać na małe kawałeczki (nie pokroić, bo ponoć to niezdrowe), pomidory na plastry. Tortillę podgrzać w piekarniku/ mikrofalówce (przy opcji piekarnik należy uważać, by nie trzymać za długo, bo wyjdzie chrupek) Podsmażone kotlety pokroić w kostkę. Na placek tortilli położyć sałatę, pomidora, papryczki jalapeno, pokrojone w kostkę kotlety sojowe, polewać sosem salsa. Voila!
Wskazówki i uwagi:
Radzę uważać z jalapenos - bardzo, bardzo ostre:)
Nadesłał(a) ~mo!,
dnia: 2009-08-30 13:54:57.295
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.