puszka.pl - pysznie!

Muszle makaronowe faszerowane oscypkiem i porem

Efektowne i pyszne.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

muszle makaronowe ok. 20 sztuk
płatki migdałów
pory (2 sztuki)
oscypki (2 małe - u mnie jeden ciemny, jeden jasny)
sól
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w dużej ilości wody z dodatkiem soli i oliwy.
Płatki migdałów prażymy na suchej patelni.
Pory kroimy na cienkie plastry i smażymy na oliwie.
Oscypki drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy i nadziewamy nimi muszle, zapiekamy w piekarniku.

Wskazówki i uwagi:

Muszle można zapiekać z sosem beszamelowym lub pomidorowym.
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-08-27 20:27:33.505
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: