puszka.pl - pysznie!

Pomidory w kapelusikach (z pieczarkami i fetą)

Danie doskonałe jako przystawka.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

pomidory (liczba zależy od liczby osób)
pieczarki
ser feta
pieprz (soli nie używam)
zioła i przyprawy
oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie:

Pomidorom odkroić kapelusiki (nie wyrzucać), a następnie łyżeczką je wydrążyć. Pieczarki usmażyć na oliwie, a ser feta pokroić w kosteczki.

Do wydrążonych pomidorów wsypać ulubione zioła i przyprawy, następnie dodać kosteczki sera feta tak, żeby zmieściły się jeszcze pieczarki, przykryć kapelusikiem i włożyć w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 15 min.

Smacznego :)
Nadesłał(a) malolata71, dnia: Aug 17, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: