puszka.pl - pysznie!

Kotlety z kotletów sojowych i warzyw, w cieście z jajka i mąki ziemniaczanej


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 3 osób

kotlety sojowe (ok.4 sztuki)
przyprawy do namaczania/ ugotowania kotletów
1/4 dużej papryki
pół małej cebulki
1 jajko
1,5-2 łyżek mąki ziemniaczanej
sól
inne przyprawy
olej do smażenia

Przygotowanie:

Wcześniej przygotowane (ugotowane ;p) kotleciki sojowe kroimy w niedużą kostkę, paprykę kroimy w trochę drobniejszą kostkę, cebulkę też drobno.

Jajko mieszamy z mąką ziemniaczaną (powstałe ciasto musi być bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe), do tego dodajemy pokrojone składniki. Dodajemy przyprawy, mieszamy.

Nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię, formujemy płaskie kotleciki i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.

Wskazówki i uwagi:

Dodatki można dowolnie mieszać, np. podsmażone pieczarki, por, szczypiorek itd.
Nadesłał(a) hauadaj, dnia: 2009-08-14 20:32:17.265
Źródło/autor przepisu: moja Mama

Twoje zapiski: