kotlety sojowe (ok.4 sztuki)
przyprawy do namaczania/ ugotowania kotletów
1/4 dużej papryki
pół małej cebulki
1 jajko
1,5-2 łyżek mąki ziemniaczanej
sól
inne przyprawy
olej do smażenia
Przygotowanie:
Wcześniej przygotowane (ugotowane ;p) kotleciki sojowe kroimy w niedużą kostkę, paprykę kroimy w trochę drobniejszą kostkę, cebulkę też drobno.
Jajko mieszamy z mąką ziemniaczaną (powstałe ciasto musi być bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe), do tego dodajemy pokrojone składniki. Dodajemy przyprawy, mieszamy.
Nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię, formujemy płaskie kotleciki i smażymy z dwóch stron na złoty kolor.
Wskazówki i uwagi:
Dodatki można dowolnie mieszać, np. podsmażone pieczarki, por, szczypiorek itd.
Nadesłał(a) hauadaj,
dnia: 2009-08-14 20:32:17.265
Źródło/autor przepisu: moja Mama