puszka.pl - pysznie!

Zupka pomidorowa z cukinią i szpinakiem

Bardzo sycąca i smaczna zupa :]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

ok. 750ml-1L wody
1/2 cukinii
1 ząbek czosnku
pomidory w puszcze (400g)
garść szpinaku
makaron pszenny

1,5 kostki warzywnej
liść laurowy
suszona cebula
sól ziołowa
koperek suszony
zioła prowansalskie
gałka muszkatołowa
opcjonalnie serek turek naturalny figura

Przygotowanie:

Gotujemy w garnku wodę z kostką warzywną i liściem laurowym. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i utarty ząbek czosnku. Kroimy pomidory, dodajemy je wraz z przyprawami, gdy cukinia będzie miękka. Po minucie dodajemy posiekany szpinak i makaron pszenny. Po trzech minutach zupa gotowa :)

Wskazówki i uwagi:

Zupę można podawać z serkiem turek (zamiast śmietany).
Nadesłał(a) Pantalonada, dnia: Aug 13, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: