puszka.pl - pysznie!

Chrupiąca granola z wiórkami kokosowymi i innymi bakaliami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. wiórków kokosowych
3/4 szkl. migdałów, orzechów, siemienia lnianego, ziarna sezamu
3/4 łyżeczki soli
3-4 łyżeczki miodu lub słodu
1/4 szkl. oleju
1/2 szkl. rodzynek
1 szkl. płatków kukurydzianych

Przygotowanie:

Połączyć pierwsze cztery składniki w jednej misce. Dodać miód połączony z olejem, całość dokładnie mieszając.

Położyć całość na blachę na wysokość 2 cm. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez 20 min. od czasu do czasu mieszając, po czym zmniejszyć temperaturę do 130-140°C i piec przez następne 40-60 min.

Na końcu dodać rodzynki i płatki kukurydziane. Dobrze wymieszać.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: