2 czerwone papryki
1 torebka kaszy gryczanej (2/3-1 szkl.)
200 g pieczarek
2 średnie cebule
olej do smażenia
sól
pieprz
ew. inne przyprawy
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Paprykę (najlepiej wybrać dłuższe, lecz smuklejsze) umyć, a następnie sparzyć wrzątkiem. Pieczarki zetrzeć na tarce, cebulkę pokroić na drobne kosteczki i razem poddusić.
Połączyć kaszę oraz uduszoną cebulę z pieczarkami. Przyprawić wg własnego uznania.
Odkroić wierzch papryki, wyczyścić dokładnie środek.
Nafaszerować paprykę, a później przykryć ją "wieczkiem".
Włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać odrobiną wody.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku przez około 20 minut.
Podawać z surówkami - SMACZNEGO!!!
Nadesłał(a) martucholec,
dnia: 2009-08-06 15:48:26.776
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.