Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			200g mąki z amarantusa
100g miodu
2 łyżki ciepłej wody
5 jaj
plasterek cytryny
1/2l słodkiej śmietany
marmolada
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Spód biszkoptowy:
Żółtko, miód, wodę i plasterek cytryny zmiksować. Dodać mąkę i ubite białko. Dokładnie wymieszać. Masę wlać do formy i piec przez ok. 30 minut w temperaturze około 180 stopni. Złocisto-żółty biszkopt ostudzić i przeciąć wzdłuż na dwie części.
Nadzienie:
1/4l ubitej śmietany wymieszać z marmoladą i posmarować spodni biszkopt. Przyłożyć drugą połówką biszkoptu. Resztę śmietany wykorzystać do ozdobienia.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: