puszka.pl - pysznie!

Makaron żytni ze szpinakiem i tofu lub parówkami

Łatwe i szybkie danie - można przygotować poprzedniego dnia i odgrzać po powrocie z pracy.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron (bardzo polecam żytni, przepyszny)
sól
tofu wędzone lub parówka sojowa
szpinak
czosnek świeży
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Makaron gotujemy wg przepisu. Czosnek podsmażamy na oliwie, wrzucamy umyty i odsączony szpinak. Tofu (parówkę) kroimy i podsmażamy. Mieszamy wszystkie składniki, podsmażamy chwilę.

Pyszne z fasolką gotowaną na parze lub np. pomidorem i bazylią.
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-06-30 23:20:48.272
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: