50 g drożdży
2 cebule
1 marchewka
1 pietruszka
kawałeczek selera (wielkości połowy objętości marchewki)
olej do smażenia
sól
pieprz
1 szklanka płatków owsianych
Przygotowanie:
Cebulę siekamy, warzywa trzemy na tarce, na grubych oczkach. Wrzucamy razem na patelnię, podsmażamy aż zmięknie, solimy, pieprzymy. Na koniec dolewamy szklankę wody i dusimy jeszcze chwilę, po czym wrzucamy drożdże. Jak się już całkowicie rozpuszczą, dorzucamy płatki owsiane i dusimy jeszcze chwilkę.
Przerzucamy do pojemniczka/słoika i po godzinie (jak płatki owsiane wchłoną nadmiar wilgoci) można się już pastą delektować :)
Nadesłał(a) alcia,
dnia: 2009-06-27 09:14:08.769
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.