puszka.pl - pysznie!

Śniadaniowy mix kasz z kalafiorem i masłem migdałowym

Polecam na śniadanie, gdyż jest lekkie i sycące. Dobre na trawienie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

całe ziarno jęczmienia - 0,5 szklanki
kasza gryczana - 0,5 szklanki
płatki amarantusa - 3 łyżki
pokrojony kalafior
cebula
masło migdałowe
śliwka umeboshi

Przygotowanie:

Gotujemy wszystko razem wieczorem i zostawiamy na noc, żeby smaki się przegryzły.

Rano dodajemy małą odrobinę śliwki umeboshi i łychę masła migdałowego.

Wskazówki i uwagi:

Można innych warzywek użyć, ale z cebulą łączyć. Fajny smak daje.
Nadesłał(a) zima, dnia: Jun 30, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: