puszka.pl - pysznie!

Kokosowe bezy amarantusowe (z poppingiem)


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 filiżanka wiórków kokosowych
2/3 filiżanki poppingu z amarantusa
1/2 filiżanki cukru pudru
3 białka
mała szczypta soli
3 łyżki miodu
olej do blachy

Przygotowanie:

Wiórki kokosowe, popping z amarantusa i cukier wymieszać. Białka ubić z dodatkiem soli na twardą i śnieżną pianę dodając w trakcie miód. Pianę wymieszać z sypkimi dodatkami.

Na wysmarowaną tłuszczem blachę kłaść łyżeczką maleńkie porcje i piec na lekko brązowo w temperaturze 175°C przez 15 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Sep 1, 2000
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: